De visie achter WoonWerkGeluk

Mijn ervaring is dat bewoners zich veel fijner en gelukkiger voelen in een interieur dat past als een jas. Waarbij je je meteen thuis en op je gemak voelt. En tot rust komt. Of juist wordt geprikkeld om leuke dingen met elkaar te doen. Of allebei. Als je maar voelt en ziet wie er in dat huis wonen en wat zij belangrijk vinden in het leven. En dat het past bij hun levensfase.

Dit geldt ook voor een werkomgeving. Zowel voor werknemers als voor bijvoorbeeld cliënten in een zorginstelling. Welleswaar op een andere manier dan thuis. Toch zijn er veel overeenkomsten. Een logische indeling en gebruik van fraaie duurzame materialen, meubels en kleuren vormen de basis. WoonWerkGeluk gaat verder dan dit. Ik geef graag interieuradvies met een geluksfactor. Dit is geen kwestie van hogere wiskunde. Ik denk pragmatisch, volg daarbij mijn intuïtie, luister goed naar de wensen van mijn klanten en gooi daar vervolgens mijn creatieve saus overheen. Ik help bewoners en werkgevers graag met het vormgeven van een passende woon- en/of werkomgeving waar je, simpel gezegd, blij van wordt.

De achtergrond van Ingeborg van Meel

Van kinds af aan ben ik al bezig met interieur. In mijn kinderkamer verschoof ik regelmatig mijn meubeltjes. Ik maakte in de jaren zeventig al collages van banken, kasten en lampen uit die geweldige dikke Wehkampgids. Kon daar helemaal in opgaan. En dromerig tegen mijn ouders zeggen: “als ik later groot ben, richt ik mijn huis met deze meubels in”. Gelukkig kreeg ik thuis de vrije hand in mijn kamer. En veranderde mijn zelf gekozen appeltjesbehang in de jaren zeventig naar een grafische print in de jaren tachtig. Toch durfde ik uit onzekerheid op een baan na de Havo niet de stap te zetten naar de kunstacademie. En koos ik voor opleidingen in de commerciële economie en marketing.

Ruim 20 jaar heb ik gewerkt als reclame- en communicatieadviseur. Zowel voor de retail waaronder veel woonwinkels als in de zorgsector. Daarnaast heb ik een aantal jaren een eigen praktijk gehad, Anna Lucia Coaching, op het gebied van loopbaancoaching en re-integratie. Wat mij zowel zakelijk als privé intrigeert, is het psychologische aspect in ieders leven. Tijdens mijn werkverleden op het gebied van marketing uitte zich dat in consumentengedrag. Waarom gaat men bijvoorbeeld over tot bepaalde aankopen? En hoe kun je dat beïnvloeden? Gedurende mijn werk als loopbaancoach was ik ook al bezig met het thema geluk op de werkvloer. De balans tussen privé en werk. Niet alleen voor mijn cliënten; ook voor mezelf. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt wat een omgeving en de voordelen van Het Nieuwe Werken voor positieve effecten op mij hadden. Mijn kennis, interesses en passies op het gebied van interieur, werken, wonen, duurzaamheid, healing environment, etc. wil ik nu dolgraag delen.

Vandaar dat ik in 2015 de stap heb genomen om voor mezelf te beginnen. Zodat ik mijn visie op mijn manier invulling kan geven. En hopelijk vele mensen blij kan maken met mijn creatieve en verfrissende kijk. Daarbij put ik uit jarenlange ervaring en een groot netwerk op diverse werkgebieden die naar mijn gevoel nu mooi samenkomen. Hier word ik zelf in ieder geval gelukkig van. En draag ik graag bij aan jouw woon- of werkgeluk.

  Neem gerust contact met mij op!