Iedere vraag op het interieurvlak is uniek. Dus bel of mail mij gerust voor een advies op maat.

Wij willen onze woonkamer aanpakken en weten niet waar te beginnen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat alles bij elkaar past?

Tijdens het eerste vrijblijvende gesprek zal ik veel vragen stellen over jullie leefsituatie en over ieders woonwensen. En bekijk ik de woonruimte(s) ter plekke. Het is altijd fijn als ik van tevoren al een idee krijg wat ieders stijl en smaak is. Door simpelweg plaatjes te scheuren uit (woon)bladen vorm ik al een beeld. En ik heb stapels boeken ter inspiratie. Vervolgens gaan we stap voor stap aan de slag. Startend met een moodboard waarin de gewenste sfeer wordt uitgewerkt en vervolgens een stijlkaart, meubelkaart, uitgewerkte indeling met een plattegrond, etc. Lees meer onder werkwijze.

Ons kantoor voldoet niet meer aan de huidige wensen. Hoe kunnen we dit veranderen en waar moeten we beginnen?

Het antwoord op deze vraag is vergelijkbaar met de vorige vraag. Ook al worden er andere voorwaarden gesteld aan werkplekken. Het proces wat ik samen met de opdrachtgever doorloop is identiek. Hierbij verwijs ik ook naar werkwijze. En het is ook leuk om een blik te werpen in mijn portfolio met onder andere een sprekend voorbeeld van een verzekeringskantoor.

Hoe kunnen wij als organisatie ervoor zorgen dat onze medewerkers gemotiveerder en productiever werken?

Dit is uiteraard een nogal brede vraag. Een goede werkgever zorgt hier in de praktijk vaak al op allerlei gebieden voor denkend aan teamcoaching en persoonlijke ontwikkeling door trainingen en cursussen aan te bieden. Toch wordt de invloed van de werkomgeving vaak nog onderschat. Ik vind het zelf erg belangrijk om hierover met de medewerkers zelf in gesprek te gaan. Wat hun wensen, ideeën en verwachtingen zijn. Lees meer hierover onder werkplek.

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij specifieke doelgroepen in de zorg zoals mensen met dementie of met een handicap? Of voor kinderen in het onderwijs?

Kruip eerst zoveel mogelijk in de huid van degene voor wie een andere omgeving gewenst is. En betrek hen indien mogelijk vanaf het begin bij het veranderingsproces. Elke ouder of kind is uniek en omgevingen worden gelukkig steeds meer op hun unieke belevingswereld afgestemd. Ik wil zelf graag zoveel mogelijk de zintuigen prikkelen. En dat kan juist ook door bijvoorbeeld veel rust en herkenbaarheid aan te bieden in ruimtes.

Ken jij een goeie timmerman?

Of meubelmaker. Of stukadoor. Of schilder. Of een andere vakman die zijn werk verstaat. Ik verwijs mensen graag door naar goede leveranciers in mijn netwerk uit de regio. Neem daarover persoonlijk contact met mij op.

Wij willen een nieuwe keuken en hebben allebei niet dezelfde smaak?

Bij een keuken komen specifiekere zaken aan bod. Een praktische indeling is het startpunt. De keuze voor werkblad, kraan, deurpanelen, apparatuur, verlichting en de afwerking van wanden en vloeren bepalen uiteindelijk de stijl en uitstraling. En de sfeer wordt afgemaakt met accessoires. Het lukt mij meestal wel om uiteenlopende smaken samen te brengen. Niet door te kiezen voor een gulden middenweg. Maar door stijlen te combineren levert dit vaak een verrassend resultaat op. Samen op pad gaan naar een keukenshowroom en daar ieders wensen en ideeën inventariseren is vaak erg verhelderend.

Kun jij ons helpen om ons huis sneller te verkopen?

Dat kan en wil ik graag. Hierover is alles te lezen bij “huis in de verkoop”. En voorbeelden zijn onder andere te zien bij vastgoedfotografie en verkoopstyling.

Geluk(t)!

Babykamer Loek

Mediationpraktijk Roelands

Vastgoedfotografie

Verzekeringskantoor Tilburg